Pagina's

zaterdag 14 mei 2011

Dag 14: Island of Adventure

Helaas was dit onze laatste dag. Deze dag/vakantie hebben wij afgesloten met het park Island of Adventure.
Dit keer zijn wij niet met de meute meegelopen, maar tegen de richting in. Wij begonnen in Seuss Landing. Dit bleek een goed plan. Wij konden zo doorlopen bij onze eerste attractie The Cat in the Hat. Ook bij Sky Seuss Train en de One, Two Fish waren wij gelijk aan de beurt. Hierna zijn we doorgelopen naar The Wizard World Of Harry Potter. Hoewel wij niet veel hebben met onze vriend Harry, vinden wij dit wel een heel mooi gedeelte van het park. Hier hebben Afrim en Peter de Dragon Challenge gedaan. Deze Challenge hadden zij gewonnen. Daarna zijn wij nog in de Hippogriff Flight geweest. Deze achtbaan vonden wij zeer kort. Voor The Forbidden Journey was de wachttijd inmiddels 45 minuten en omdat Ryan hier niet in mocht, hebben wij deze overgeslagen. Op naar Jurassic Park. Hier zijn Ryan en Afrim in de Pteranodon Flyers geweest. Inmiddels was het na lunchtijd, dus even een hapje gegeten bij Thunder Falls Terrace. Deze dag was weer een behoorlijk hete dag ( 34 graden ) dus gingen wij op zoek naar een waterattractie voor wat verkoeling. Wij hadden de Dudley Do-Right's Ripsaw Falls in gedachten, maar hier was de wachttijd 75 minuten. Dit vonden wij iets te veel van het goede, en zijn wij doorgelopen naar Popeye & Bluto's Bilge-Rat Barges. Dit is een wildwaterbaan en de wachtrij was maar 10 minuten. De tas hadden wij in de locker gedaan, want dat schijnt nodig te zijn bij deze waterattractie. Dat klopt, want geen van allen had na afloop nog een droog stukje kleding over. Wij waren KLEDDERNAT, tot aan de onderbroek toe. Na deze frisse verkoeling was de batterij weer opgeladen en konden wij aansluiten bij The Adventures of Spider-Man.

Hier waren wij het allemaal over eens, dit is een wilde maar leuke attractie. Hier uitgelopen doemde de Hulk voor ons op. Hier wilden wij allemaal wel in, maar Ryan mocht helaas niet in deze attractie. Dan maar even om de beurt. De laatste attractie van de dag en ook van de vakantie was de Storm Force Accelatron. Beter bekend als de theekopjes. Op de weg naar de auto kwamen wij een tentje tegen waar je een eigen T-shirt kon laten maken door een graffitikunstenaar. Zie hier het resultaat. Omdat wij gister niet terecht konden bij  Planet Hollywood, hebben wij daar vandaag gegeten. Dit was een mooie afsluiter van een hele leuke, mooie en vermoeiende vakantie. Conclusie: Wij hebben deze vakantie heel anders beleeft dan 13 jaar geleden (mede door Orlandotips en het Florida Forum) er is heel veel veranderd. Deze vakantie is zeker voor herhaling vatbaar en we praten stiekem al over volgend jaar. Als afsluiting willen wij alle volgers bedanken voor de leuke reacties, tips en het volgen van onze avonturen. Wij hebben hier veel plezier aan beleefd.

5 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het meelezen met jullie vakantie. Het was erg leuk jullie verslag te lezen.
    Helaas is tijd om naar huis te gaan. Ik wens jullie een goede thuisreis.
    Groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te zien amuseren jullie je nog altijd, heerlijk weer om te lezen. jammer dat het alweer voorbij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gaat het snel, en wat hebben jullie weer genoten. Bedankt voor het meelezen..

    Een goede trip naar huis, en wachten op de afsluiter...

    Rick en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer een leuk verslag vandaag en wat een mooie afsluiting van de vakantie. Maar wat is er in die jaren veel veranderd he daar in Orlando, niet normaal gewoon.

    Ook wij wensen jullie een goede reis 'back home' en hopen op een mooie afsluiting van de blog !

    Groetjes vanuit een winderig Leidschendam,
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Time flies when you're having fun. En wat zijn die weken voorbij gevlogen ! Ik herken de vermoeidheid die ik terug lees in de verslagen van jullie laatste 3 dagen. Been there, done it, will do it again :-)

    En dan zit het er ineens weer op en zeggen we: "welcome home !" Jullie hebben een top vakantie gehad en kunnen met veel plezier terug kijken op 2 mooie weken in Orlando. Bedankt dat we mee mochten genieten via jullie blog.

    BeantwoordenVerwijderen